A legjobb dolgok télen, amit Hévízen is megtalálsz

Neked mi jut eszedbe, amikor a télről van szó?  Forró puncs, vagy forralt bor? Finom melengető fogások, csodás fények az adventi forgatagban, netán a hóesésben sétálás? Bármelyik is szerepel a téli bakancslistádra, ha ellátogatsz Hévízre, akkor mindegyiket megvalósíthatod! Akár egyszerre is!


 

Melengető italok: forralt bor, forró puncs

A télen az egyik legjobb dolog, hogy bármikor ihatunk egy bögre finom és fűszeres forralt bort, vagy egy jó forró puncsot. Ha idén november 3. és december 8. között ellátogatsz a hévízi Hotel Palace****-ba, akkor a forró puncsozás garantáltan nem fog kimaradni az életedből. Egy szuper 2 éjszakás, 3 napos programmal vár ugyanis a szálloda, aminek fő eleme a forró puncs, amiből mindennap ihatsz egy-egy bögrével. Persze a puncsozás mellett téged is vár a hévízi tó, és a Hotel Palace**** medencéje, szaunája, gőzkabinja, Spa és wellness szolgálatatásainak sokasága. Ha forralt borra is vágysz a puncsozás mellett, akkor sétálj el a szállodától néhány kilométerre található Egregy szőlősbirtokokra, ahol a pincékben forralt bort is iszogathatsz.

Hóesésben úszás vagy sétálás

A Hotel Palace**** közvetlen közelében található a télen is 22-24 fokos vizű gyógytó, amit misztikus élmény télen felkeresni. A gőzölgő víz sejtelmessé teszi a környéket, ráadásul ha közben elkezd esni a hó, akkor mindez felejthetetlen élmény lesz.

Lélekmelegítő fogások

Ha szeretsz sétálni télen is, akkor érdemes felkeresned Hévíz megannyi éttermének egyikét, ahol a téli szezonban szezonális ételekkel várják az éhes vendégeket. A Hotel Palace konyhája nagyon jó, aki ott száll meg, annak nem érdemes máshová menni. Modern felfogású, jó étterem még a közeli Brix Bistro.

Advent Hévízen

Ahogy közeledik a karácsony egyre több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún. Ez a hagyományt a hévíziek sem hagyják ki, itt hatalmas koszorún közösen gyújtják meg a gyertyákat a karácsonyhoz közeledve. Idén is várja a látogatókat a Gróf Festetics György téren az adventi forgatag. Akárcsak tavaly, idén kóstolhatunk karácsonyi finomságokat, hagyományos vásári ételeket-italokat, és kézműves termékeket. Lesz karácsonyváró koncert is, gyerekprogramok és a Mikulás is ellátogat a vásárba december 6-a környékén. Szerezz egy finom forralt bort valamelyik standnál, és sétálj körbe a vásárban, miközben magadba szívod az ünnepi várakozás illatát!