3 téli sport, amit érdemes kipróbálni

 

A hideg és borús időjárás beköszöntével egyáltalán nem kell lemondani a sportolásról, sőt mi több, érdemes kipróbálni pár szuper téli sportágat, amelyeket ha nem is rendszeresen űzünk, egy-egy hétvégi programnak is tökéletesek lehetnek.

 

1. Jégkorong

A jégkorong hihetetlen izgalmas tud lenni, főleg ha egy színvonalas és jó meccsről van szó. Azonban nem csak izgalmas, de rendkívül érdekes történelemmel és háttérrel rendelkező sportág. Példának okáért hihetetlennek tűnhet, mégis igaz, hogy az 1800-as években használt első korong fagyott tehéntrágya volt. Ma viszont már vulkanizált gumiból készítik, amely 2,54 x 7,62 cm méretű, a súlya pedig 154-172 gramm között változhat. A hazai jégkorong tekintetében elmondható, hogy Magyarországon elsőként az 1900-as évek elején, a tengerentúlról hozott jégkorong és az európai futball keverékét, azaz a „jéglabdát” gyakorolták. Majd ezt követően 1908-ban már szerveztek különböző mérkőzéseket ebben a sportágban, amely máig népszerű a magyar játékosok körében is. Mivel a jégkorong két csapat által, jégpályán, ütővel és koronggal játszott játék, mindenképpen megállapítható tény, hogy egyáltalán nem könnyű testmozgásról és csapatsportról beszélünk. 

 

2. Síelés

Talán nincs is jobb téli program, mint egy síelés a családdal, vagy barátokkal. Ez nem csak a sportról szól, hanem az utazásról, a csúcsokon található hüttékről, a forró italokról, és a csodás vidékekről. 

 

3. Korcsolyázás

Könnyen elsajátítható sportág – kivéve persze ha a profi szintet szeretnénk elérni – amely kifejezetten magába foglalja a fitnesz minden elemét. Fejleszti a gyorsaságot, a rugalmasságot, az egyensúlyt, és a mozgékonyságot egyaránt. Szuper kalóriaégető testmozgás, mindemellett pedig kiváló és hangulatos téli program. Amennyiben télen kevésbé érzed magad elég motiváltnak, érdemes többféle sportágat kipróbálni, amelyek nem csak a testnek tesznek jót, hanem még szórakoztatóak is.